Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK
 
 

 

 

                  HENKILÖT ________________________________________________________________

NEA KIVI


Asun omakotitalossa isäni Kain, äitini Mairen ja veljieni Jarin ja Petrin kanssa. Perheeseeni kuuluu myös koiranpentu, englannin ylämaanterrieri Pontus King Winter. Pentu sai lempinimekseen Pontso. Minulla on ollut kaksi hevosta, Isabella-tamma ja upea musta ruuna nimeltä Fantacy. Molemmat hevoseni ovat kuolleet. Se oli kova juttu. Muutenkin tunnen alemmuutta, sillä olen aloittelija. En osaa mitään ja tupeksin aina. Vaikka olen rillipäinen hikari, en ole kovin kaunis, enkä suosittu. Kärsin liikalihavuudesta, eivätkä tallitytöt arvosta minua. Se on aika kovaa. Olen koulukiusattu! Pidän kuitenkin Joni Fagerin tallin hevosista. Käyn ratsastamassa siellä ja haaveilen tulevasta ratsastajan urasta. Mutta joskus minusta tuntuu siltä, kuin kaikki olisi pelkkää unelmaa.

MINNA SAKSA

Minä olen Fagerin tallin paras ratsastaja ja hoitohevoseni on Rocky. Tapani-isäni on pankinjohtaja ja Tuulikki-äitini toimii paikallisen Finnairin sihteerinä. Meillä ei ole rahasta kiinni. Saan ratsastaa tallin parhaalla hevosella, koska Joni on ihastunut minuun. Niin ainakin uskon. Kurjinta on tallissa pyörivät aloittelijat, jotka tuppaavat itsensä joka paikkaan. En voi sietää heitä. Nea on heistä pahin. Hänellä on ollut kaksi omaa hevosta, jotka hän pilasi. Tyypillistä aloittelijan toimintaa!

 

 ANU AUER

Minä olen Minnan paras ystävä. Hoidamme hevosia tallissa ja meihin luotetaan. Minun hoitohevoseni nimi on Ramon. Minäkään en siedä Neaa, koska Joni suosii häntä. Kumma ilmiö, sillä lihavassa läskilinssissä ei ole mitänä erikoista. Hän ei ole edes kaunis, eikä Nea tiedä mitään oikeasta hevosenhoidota, vaikka hevosenhoitajan kurssin kävi. Mikään ei stressaa niin paljon, kuin tallissa pyörivät aloittelijat, jotka eivät välitä säännöistä. Kielloista huolimatta ne tulevat lähelle ja höpisevät hevoselle: " kiltti polle..." Ja sitten ne syöttävät makupaloja kädestä ja lääppivät niitä, eivätkä hevoset saa olla rauhassa. Sairasta!

SARI MÄKELÄ

Olen ihastunut yläluokan poikaan, jonka nimi on Rane Sillanpää. Seurustelen pojan kanssa. Minusta on söpöä, kun Rane soittaa rumpuja ja tuntee kaikki kuuluisat soittajat. Mutta hän ei pidä siitä, että haisen hevoselta. Siksi käyn salaa Fagerin tallilla hoitamassa Rosalee-ponia. Se on äksy vanha tamma, mutta vielä minä sen kuritan. Tamma käy yhä tunneilla ja hyppii esteitä kun sitä huvittaa. Joudun välillä oikomaan sitä raipalla, jotta se kunnioittaisi minua edes vähän. Kiusallista, kun Nea vahtii minua. On kuin kyläpoliisi. Aina neuvomassa viisaampaansa. Toivon, että Nea häipyisi tallista. Lopullisesti.

 

TUIRE MERTOLA

 

Olen Fagerin tallin pitkäaikaisin hevosenhoitaja. Hoidan Brackenia. Viihdyn tallilla, kun täällä on jotakin vipinää. Ratsastuksenopettaja on tosi kiva. Joni järjestää kilpailuja ja tallilla vierailee muidenkin tallin omistajia, kuten Leif Andersson. Haaveilen, että joskus pääsen ratsastamaan Rockylla.

KATRI RANTA

 Hoitohevoseni on Sunrise. Sitä kutsutaan myös nimellä Sunny tai Suni. Pidän toisista hevosenhoitajista, mutta minusta heidän pitäisi ymmärtää aloittelijoita. Jokainen on joskus ollut aloittelija, mutta tytöt ovat tainneet unohtaa sen. tallissa kielletään ja valitellaan liikaa ja puhutaan toisista pahaa, mikä ei ole kivaa. Vakituisten hoitajien pitäisi olla ystävällisiä ja avuliaita alottelijoita kohtaan, mutta luulen, että sellainen ei ole mahdollista vielä pitkiin aikoihin.

HELI MÄKI

Minulla on myös hoitohevonen. Sen nimi on Welss Fargo ja kutsun sitä Velluksi. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Vellu on minusta ihana! Suurin haaveeni on päästä kisaamaan sillä, mutta minun pitäisi olla taitavampi ratsastaja. En ehdi harjoittelemaan tarpeeksi, kun koulu vie niin paljon aikaa. Välillä en tahdo ehtiä hoitamaan hevosia, kun numeroita pitää nostaa. Pidän kaikista Fagerin tallin ihastuttavista poneista.

 

IRINA RANTANIITTY


Minä hoidan Elegant-nimistä valkoista hevosta. Olen sitä mieltä, että Joni pitää Ellua tallin parhaana ratsuna, vaikka Minna sanoo muuta. Se on oikea mamis! Hakee aina taskuistani sokeria ja mutustelee paidanhelmaani. Liikuttavaa! Upeaa, että juuri minä saan hoitaa sitä. Luule, että Joni ottaa minut vielä kilpamatkoille mukaan. Silloin tytöt halkeavat kateudesta.

JONI FAGER

Minä olen Fagerin ratsastuskoulun omistaja. Pidimme yhteen aikaan tallilla Caballos-kerhoa, mutta hoitajat menivät liian pitkälle Nean kiusaamisessa. Rangaistukseksi lopetin kerhon.Opetan ja valmennan tyttöjä. Pidän reilusta asenteesta ja siitä, että jokainen saa mahdollisuuden yrittää. Kun on itse pärjännyt kisoissa, ymmärtää, miten tärkeää se on myös toisille. Tallin ihmissuhteissa on liikaa kateellisuutta ja aloittelijoiden alaspainamista. Tytöt ovat unohtaneet olevansa itsekin joskus aloittelijoita. Näen neassa eläinrakkautta ja sellaista määrätietoisuutta, että uskon hänen pääsevän vielä pitkälle, kunhan oikea hevonen löytyy.

 

LEIF ANDERSSON

Minä olen Jonin paras kaveri. Omistan ratsastuskoulun Turussa ja kilpailen kuumalla Carmensita-tammallani. Jonin tallilla on kiva käydä. Erityisesti minua kiinnostaa Nea, joka on kokenut kovia salaratsastajan tapettua Fantacyn. Meidän piti Jonin kanssa auttaa tyttö vaikeimman yli ja onnistuihan se lopulta. Lokakuussa oli Fagerin tallin vuotuinen Hubertus-ratsastus, johon Nea ei osallistunut. Mutta niin vain kävi, että sattuman oikusta tytöstä leivottiin Metsästyksen Kuningas! mahtoi muita kismittää.

 

MARKKU HIETA

Joni Fager ja Leif Andersson ovat hyviä ystäviäni. Olemme aikoinaan kisanneet toisiamme vastaan ja se vasta oli hauskaa. Täytyy sanoa, että Joni oli meistä paras! Omistan Yliniityn ratsastuskoulun Perniössä. Jonin ja Lellen kanssa teemme joka vuosi kaikkea kivaa. Pidämme ratsastuskilpailuja,  vaellamme hevosten kanssa ja pidämme kesäleirejä. Jonin tallin Hubertus-ratsastus on kuitenkin suosikkitapahtumani, koska siinä tapahtuu aina jotakin mielenkiintoista.

JERE HARJANNE

 Olen kokenut ratsastaja. Omistan Goofy-nimisen kilparatsun. Ruuna ei kuitenkaan ole niin hyvä, kun Nean edesmennyt Fantacy. Tein kaikkeni, jotta pääsin ratsastamaan Nean isolla mustalla. Vain siten saatoin menestyä. Se ei tietenkään ollut kivaa Nean kannalta, mutta mikään ei saanut tulla menestymiseni esteeksi. Vierailen Jonin tallilla ja olen utelias näkemään Nean pärjäämisen. Ehkä tyttö saa uuden hevosen. Paremman kuin Fantacyn. Se olisi kiinnostavaa!

 

RICK MARONE

Minulla on oma ratsu nimeltä Maverick. Se on  kimo. Äitini on Anna Michele ja hän on Maria Carena Antinean sisko, joten  olen Repe Jussila on serkku. Sukuni on Italiasta. Isäni Antonio  kouluttaa hevosia. Olemme muuttaneet Suomeen ja viihdyn Fagerin tallilla.

©2019 Ponityttö Nea - suntuubi.com